HABERLERE GERİ DÖN

MechTalks Bina Endüstrisinde Sürdürülebilirliğin Yol Haritasını Çizdi

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen MechTalks etkinlikler serisinin ikincisi 24 Kasım 2022’de İstanbul Mandarin Oriental Hotel Kuruçeşme’de düzenlendi. Bina endüstrisinde sürdürülebilirliğe odaklanan etkinlikte, binalarda karbon emisyonunu azaltmaya yönelik önlemler ve teknolojiler yanı sıra sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı.

 

TTMD, MTMD ve Borusan Mannesmann iş birliği ile hayata geçen MechTalks etkinliklerinin, bina endüstrisinde sürdürülebilirliğe odaklanan ikinci buluşması 24 Kasım 2022’de İstanbul Mandarin Oriental Hotel Kuruçeşme’de düzenlendi. Sektörün sürdürülebilir dönüşümünün tartışıldığı dört oturumda; sektör profesyonelleri, bugüne ve geleceğe yönelik tespitleri ve önerileri ile sürdürülebilirlik yolculuğuna dair önemli ipuçları paylaştı.

 

“İklim Krizi ve Yönetme Teknolojileri”, “Sıfır Enerjili Bina Yönetimi”, etkinliğin Platin Sponsorlarının katılımıyla düzenlenen “Düşük Delta T Sendromu” ve “İyi Uygulamalar” oturumlarından oluşan MechTalks ’un ikinci buluşması hakkında değerlendirmede bulunan TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Meriç Sapçı, “MechTalks adı altındaki bu etkinlikleri hem sektörel birliğimizi güçlendirmek hem de mesleki bilgi paylaşımını artırmak amacıyla hazırlıyoruz. MechTalks etkinlik serimizin ikincisinde; iklim krizinin önümüzdeki süreçte insanlığın en büyük problemi olması nedeniyle, bina endüstrisinde çalışan bizlerin yani mühendislerin ‘Doğru, Temiz, Güvenli ve Etkin Enerji’ kullanımında daha proaktif olabilmesi için bilgi edindiğimiz çok önemli konu başlıklarını gündeme aldık. Sektörümüzün en önemli bilgi ve fikir paylaşım platformlarından biri olacağına inandığım MechTalks, yeni buluşmalarıyla tüm katılımcılara farklı kapılar açmaya devam edecek” dedi.

 

MTMD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem ise, “İş uzmanlığımız ile dünyanın en büyük sorunlarının başında gelen iklim krizinin önlenmesi adına önemli bir bilgi birikimine sahibiz. Bu bilgi birikimini daha fazla açığa çıkarmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Konuk konuşmacıları ve seçtiği konularla MechTalks’un sektörümüzü ileriye taşıyacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

MechTalks’un, bina endüstrisinin sürdürülebilirlik ekseninde dönüşümünü ele almak ve sektörde gündem yaratmak amacıyla hayata geçtiğini belirten Borusan Mannesmann Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kuşçuoğlu ise, “Dünyanın sürdürülebilirliği için; yenilenebilir enerjinin farklı süreçlere tam entegrasyonunun bir istek ya da arzunun ötesinde bir zorunluluk haline geldiğini anlıyoruz. Enerji verimliliği, enerji verimliliğini sağlayacak yeni uygulamalar ve teknolojiler ya da genel olarak sürdürülebilirlik konusunda atmamız gereken pek çok adım olduğunu görüyoruz.  Öte yandan MechTalks’ta paylaşılan bilgiler ve öneriler, tüm paydaşların kararlı bir duruş sergilemeleri durumunda çok değerli kazanımlar elde edebileceğimizi bizlere gösterdi. İlkinin ardından, ikinci MechTalks etkinliğimiz ile de iş ağımız ve tüm paydaşlarımız nezdinde yeni bir heyecan yarattığımızı düşünüyorum. Umuyorum bu heyecan dönüştürücü bir güç halini alır ve etkinliğimizi takip eden herkese ilham vermeye devam eder” dedi.

 

Borusan ve Sürdürülebilirlik

Borusan Holding ve grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak görüyor ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışıyor.