COVID-19 Dönemi Önlemleri

HABERLERE GERİ DÖN

COVID-19 Dönemi Önlemleri

Borusan Mannesmann; Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan sanayi sektöründe çarkların dönmesi için Covid-19 sürecinde de üretmeye ve ülke ekonomisine değer katmaya devam ett’. Borusan Grubu’nun “çalışanımı korurum, işimi korurum, paydaşımı korurum” temel prensipleri çerçevesinde sağlıkla üretimlerine devam eden şirketimiz bu süreçte bir dizi önlemler aldı.

 

  • Şirket İcra kurulu üyeleri, İnsan Kaynakları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kurumsal İletişim, Sağlık Birimi, Fabrika Direktörlerinin katılımından oluşan “COVID-19 Kriz Yönetim Grubu” tüm şirketlerimizde kurulup, bu grubun yönlendirmesiyle Acil Durum Planı, Vaka Hareket Planları ve Risk Değerlendirmeleri hazırlandı.

 
#ÇalışanımıKorurum

 

  • Ofislerde işlerini uzaktan yürütebilecek olan çalışanlarımız hızla evden çalışma modeline geçirilmiş, ayrıca üretim tesislerinde kronik rahatsızlığı olan hassas risk grubundaki çalışanlarımız izne ayrılarak, çalışma sahasında birlikte çalışma oranı azaltıldı.

 

  • Henüz ülkemizde vaka görülmeden çalışanlarımızın bilinçlendirilmesi amacıyla Covid-19 salgını ile ilgili elde edilen Sağlık Bakanlığının verileriyle tutarlı bilgiler ve uygulamalar e- mail, SMS, dijital ekran, poster vb uygulamalarla çalışanımıza iletildi. Ayrıca çalışanlarımız ve ailelerinin kullanımı için hijyen kitleri hazırlanıp gönderilerek ailelerin de konu hakkında farkındalıkları artırılmaya çalışıldı. Çalışanlarımızın telefonla birebir takibi yapılarak koruyucu ve önleyici hekimlik çalışmaları en üst düzeye çıkarıldı.

 

  • Çalışanlarımızla dijital iletişimimiz en üst düzeye çıkarıldı. Şirket liderinin dönemsel paylaşımlarının yanısıra, şirket doktorları ve psikologlarla paylaşımlar düzenlendi, düzenleniyor.

 

  • Şirketlerimizi tüm ofis, üretim alanları ve toplantı odaları gibi ortak alanlarında en üst seviye hijyen protokolü uygulamaya alındı, dezenfeksiyon ve havalandırma filtresi temizlik sıklığı artırıldı. Üretim alanlarının ve ofislerin belirli aralıklarla doğal yolla havalandırılması sağlandı. Genel alanlarda, servislerde ve şirket araçlarında özel ozon dezenfeksiyonu uygulanıyor ve her vardiya değişiminde dezenfeksiyon çalışmaları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

  • İşyeri genelinde çalışanların sosyal mesafelerini korumak amacıyla ofislerde ve dinlenme alanlarında yeni düzenlemeler yapıldı.

 

  • Şirket araçları, servisler, şahsi aracıyla gelenler, ziyaretçiler vb. herkes için fabrika girişlerine temassız cihazlarla ateş ölçümleri yapılıyor.

 

  • Tüm çalışanlar için servislerde ve üretimde tıbbi maske kullanım zorunluluğu getirildi. Her gün belli sayıda tıbbı maske çalışanlarımıza dağıtılmaya başlandı ayrıca ek ihtiyaç olması durumunda istasyon noktalarından karşılayabilecekleri şekilde koordinasyon yapıldı. Tıbbı maskelerin güvenli bir şekilde bertarafı için tüm alanlara maske atık kutuları yerleştirildi.

 

  • Soyunma dolaplarında muhafaza edilen iş kıyafetlerinin temizliği için dışarıdan alınan kuru temizleme hizmetleri ve gerekli olduğu durumlarda çalışanların ek kıyafet teminleri yeniden düzenlendi.

 

  • Ofisler, üretim alanları ve el temasının sık olduğu yerlerin (kapı kolları, merdiven tırabzanları, toplantı odaları, WC’ler vb.) temizlenme sıklığını yeniden düzenlendi.

 

Ulaşım Önlemleri

 

  • Servis araçlarında sosyal mesafeyi göz önünde tutarak tek ve çapraz oturma düzenine geçildi. Vardiya saatlerini yeniden düzenlenerek, servis sayıları artırıldı ve servisi aynı anda kullanan kişi sayısı azaltıldı. Servis seyahat süresince araç içerisinde şoför ve tüm yolcuların cerrahi maske takmalarını zorunlu hale getirildi. Tüm ekibe günlük maskeler dağıtılıyor ve servis araçlarında el dezenfektanı kullanımı mecburi hale getirildi.

 

Ortak Alan Önlemleri

 

  • Yemekhanede tek kullanımlık, paketli içme suyu, peçete, tuz vb. ürün kullanımına geçilerek bulaşma riskini minimuma indirildi. Çalışanların yemek saatleri değiştirilerek aynı anda mekanı kullanan çalışan sayısı azaltıldı.

 

  • Yemekhane sırasına sosyal mesafeyi belirleyen işaretlemelerle birlikte parmak izi okuyucular iptal edilerek tamamen kart basma sistemine geçildi ve yüzey temasları en aza indirildi. İlave kapılar oluşturularak giriş çıkışlarda sosyal mesafe kuralını aşma riski düşürüldü.

 

Dijital Uygulamalar

 

  • Olası bir vaka durumunda bulaşma riskini minimize etmek, temaslı çalışanlarımızı hızlı bir şekilde izole edebilmek için şirketlerimizde çalışanlarımızın kullanımı için farklı mobil uygulamalar ve barkod okuyucu sistemleri devreye alındı.

 

#İşimiKorurum

 

  • İlk vaka itibariyle tüm paydaşlarımızla yeni çalışma düzenlerimiz ve şirketlerimizde aldığımız önlemler paylaşıldı.

 

  • Tüm paydaşlarımıza tesislerimizin üretim süreçleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı, dönemsel olarak yapılıyor.

 

#PaydaşlarımıKorurum

 

  • Ofis ve tesislerimize dışarıdan tüm ziyaretler ertelendi, önemli ziyaretler belirli ISG protokolleri çerçevesinde gerçekleştirilmeye başlandı.

 

  • Tüm müşteri, tedarikçi ve üçüncü partilerle görüşmeler ikinci bir karara kadar dijital ortama taşındı. Yüksek katılımlı tüm organizasyonlar, şirket aktiviteleri ertelendi.